A helyiség jellemzői

Nyílászáró választás előtt határozza meg az adott helyiség fekvését, fényigényét, amelybe a nyílászáró kerül. Földszinti helyiség kapcsán gondoljon a betörésvédelemre, utcára nyíló ablakok és erkélyajtók esetében meg a fokozott hő- és hangszigetelésre!

Termék alapvető jellemzői: nyitásirány, nyitásmód, fix és a nyíló felületek aránya, mely kiválasztása során tartsuk szem előtt az adott helyiség szellőztethetőségét. A jó nyitási irány megválasztásával a lakás hasznos belső tere is növelhető.

Kivitelezés

Anyag, hossztoldott vagy toldásmentes, felületkezelés, színek harmoniája és szerelvények.

Környezeti feltételek

Beépítési korlátok, biztonsági fok, küszöb típus (erkélyajtó esetében nagyon fontos!), árnyékolástechnika (beépített, trav, stb.)

Határidő

A nyílászárókat a beépítés előtt 4-6 héttel meg kell rendelni. Ez a határidő azonban a csúcsidőszakban, augusztusban és novemberben akár két héttel is megnyúlhat! Érdemes figyelemmel lenni erre annak érdekében, hogy az új nyílászárók az építkezés megfelelő fázisában a megfelelő helyen és állapotban rendelkezésre álljanak.

Tárolás

Amennyiben a terméket később szándékozik beépíteni, akkor előre gondoskodni kell a megfelelő tárolásról: sérülésmentes csomagolásban, napfénytől és nedvességtől védett helyen. A vetemedés elkerülése érdekében ügyelni kell a vízszintes vagy függőleges állításra.